Voordelen van airconditioning

Een Toshiba-airconditioning regelt een perfect binnenklimaat: verfrissend koel in de zomer en aangenaam warm in de winter. Maar dat is niet het enige voordeel. Kiezen voor airconditioning in plaats van een cv-systeem levert je vele voordelen op.

De voordelen op een rijtje

  • Besparing op de energierekening
  • Lage CO2-uitstoot • Het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat
  • Te combineren met warm tapwater uit de kraan en vloerverwarming 
  • Snelle installatie zonder hak- en breekwerk 
  • Gereinigde lucht door het filtersysteem
  • Relatief lage investering

Waarom een airconditioner in plaats van een cv-systeem?

Een airconditioner is veel efficiënter, want die neemt buitenlucht als uitgangspunt. Dat lukt het hele jaar door, zelfs als het vriest. De airco gebruikt vanwege de buitenlucht een minimale hoeveelheid energie en werkt daarom veel efficiënter dan een gasgestookte cv-ketel.

Ontdek de werking van een airco

Rendement

Doordat een airconditioning verwarmt, is het rendement gunstig. Dat is overigens wel van een aantal factoren afhankelijk, zoals de ruimte die verwarmd moet worden, de isolatie en de buitentemperatuur. Hoe kouder het buiten is, hoe harder de airco moet werken om een binnenruimte te verwarmen. Die perfecte binnentemperatuur regelt het apparaat overigens in iedere ruimte: zolder, slaapkamer, datacenter, kantoorgebouw, volledig hotel.

Investering

Er zijn allerlei verschillende oplossingen om een huis te verwarmen met een airconditioner. Een financieel voordeel: een airco is goedkoper dan een alternatieve verwarmingsmethode met behulp van grondwater. Dat geldt zowel voor de aanschaf als de installatie.

De installatiewerkzaamheden zijn eenvoudig: binnen enkele uren is de installateur klaar en maak jij gebruik van de airconditioning. Zonder hak-, breek- en graafwerk. Je bedient het apparaat simpel en snel via een afstandsbediening of je smartphone. Kortom: geen ingewikkelde apparatuur in de meterkast, een makkelijke bediening en directe besparing op de energierekening.

Alles in één

Een airconditioner beschikt over alle features om een ruimte perfect te verwarmen. Maar het kan nog luxer: met een lucht-watermethode. Dit uitgebreide warmtepompsysteem heeft alles in één: het verwarmt of koelt water voor vloerverwarming of -koeling én levert warm tapwater voor de keuken en de badkamer. Die techniek is zelfs zo vergevorderd dat er al systemen beschikbaar zijn waarmee de gasaansluiting volledig overbodig is. Zo bespaar je nóg meer in je portemonnee en op het milieu. Win-win.

Gezond werken en leven

In iedere Toshiba-airconditioner zitten filtersystemen, die de vervuilde deeltjes en het overtollige vocht uit de lucht verwijderen voordat het apparaat de lucht weer terug in de ruimte blaast. Door het koelen en verwarmen met een airconditioner is niet alleen de temperatuur comfortabel, maar profiteer je ook van een gezond binnenklimaat.