Intercool Technics B.V.

Het (AG+) Plasma Air Purifier filtersysteem

Het TOSHIBA (AG+) Plasma Air Purifier filtersysteem is een snelwerkend, elektrostatisch filter waarmee zelfs de allerkleinste, vervuilende fijnstofdeeltjes uit de lucht worden gefilterd. 

Gezonde lucht
Deeltjes zoals stof, pollen, schimmelsporen en virussen vervuilen de lucht in een ruimte en verminderen niet alleen het gevoel van comfort, voor mensen met een zwakke gezondheid, luchtwegproblemen of allergieën is het van extra belang dat deze deeltjes zo min mogelijk aanwezig zijn in de lucht. Alle TOSHIBA airconditioners beschikken over een basisfiltersysteem waarmee de lucht gezuiverd wordt. De (AG+) Plasma Air Purifier zorgt voor de volledigste, snelste en meest efficiënte filtering.

Het TOSHIBA wandmodel Daiseikai beschikt over deze techiek.
 

Elektrostatische werking
De airconditioner zuigt voortdurend lucht aan uit de ruimte om te koelen of te verwarmen. Het filtersysteem vangt de vervuilende deeltjes uit de aangezogen lucht, de deeltjes worden door een hoogfrequente, zogenaamd geïoniseerde kabel met een positieve elektrode elektrisch geladen. De geladen deeltjes worden aangetrokken en verwijderd door een tweedelige deeltjesverzamelaar die voorzien is van een antibacteriële coating en met het condenswater afgevoerd.

Zilver
De AG in de naam van dit filter staat voor het element zilver. Zilver, waarmee het gehele inwendige blok van de airconditioner is gecoat, staat van oudsher bekend om zijn zuiverende werking. Oude beschavingen bewaarden kostbare vloeistoffen in zilveren flessen om bederven te voorkomen. Zilververbindingen worden ook toegepast om infecties te voorkomen. Hoewel de zilverionen giftig zijn voor bepaalde bacteriën, schimmels en algen zijn ze voor mensen onschadelijk. De elektrostatische werking van de (AG+) Plasma Air Purifier versterkt de werking van het zilver.

Geurverwijderaar
Door de zilvercoating worden ook onaangename geuren uit de aangezogen lucht verwijderd. Een huisdier, maar ook voedsel en tabaksrook kunnen onprettige luchtjes veroorzaken die door de Plasma Air Purifier uit de lucht gezuiverd worden*. Dat draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat. 

Lange levensduur, weinig onderhoud
Het filtersysteem heeft door de elektrostatische werking weinig losse onderdelen. Daardoor heeft de airconditioner weinig onderhoud nodig en hoeven onderdelen minder vaak vervangen te worden.Dat maakt het systeem duurzaam en je bent gegarandeert van jarenlang zorgeloos gebruik met een optimale luchtkwaliteit.

*Het systeem verwijderd geen schadelijke stoffen zoals koolmonoxide uit de lucht. Tevens kunnen geuren die doorlopend geproduceerd worden in een ruimte, zoals bijvoorbeeld bouwmateriaal of vloerbedekking niet voortdurend geneutraliseerd worden.